Sorry dat ik altijd zo boos word, ik snap niet hoe dat kan..Ik wil het graag anders doen zodat jullie niet steeds boos op elkaar hoeven te worden...” (Sara 10)

 

“Ik vind het erg dat je me een huilebalk noemt, mama...ik kan er niks aan doen dat ik zo snel verdrietig word..” (Sem 9)

 

 

 “Ik wil wel naar je luisteren en mijn bord leeg eten,het lukt gewoon niet..” ( Yarno 5)

 

 

In een maatschappij waar ‘afwijkend’ gedrag vraagt om verandering of aanpassingen en in sommige gevallen om diagnosticeren ( of medicaliseren) wordt er voorbij gegaan aan de onderliggende boodschap van gedrag, daar waar de antwoorden zich bevinden. Gedrag vraagt erom gehoord te worden!

 

  • Wat wil het gedrag ons vertellen?

Ik vertaal gedrag van kinderen richting ouders / opvoeders. Ik geef inzicht in het ontstaan van het specifieke gedrag zodat het begrepen kan worden.Door te blijven kijken naar en soms oordelen over datgene wat ons opvalt aan ons kind ontstaat de valkuil dat we niet ontdekken wat er onder het gedrag verscholen zit. Door onder de ‘waterlijn’ te gaan kijken gaan we de oorzaak van het gedrag ontdekken waardoor het gedrag ‘niet meer nodig is’.

 

  • Wat heb jij nodig?

Wanneer we onder de waterlijn hebben gekeken gaan we samen op zoek naar datgene wat jouw kind en jullie kan            ondersteunen. We maken een plan, en ik geef jullie tips, trucs & tools  in het omgaan met bepaald gedrag met       
behoudt van ‘het eigen, unieke persoontje’.

 

  • Wie ben jij?

Elk kind is uniek , met een eigen mooie persoonlijkheid en bijbehorende bijzondere eigenschappen en talenten, 
deze  kunnen we in het voordeel van het kind laten werken voor nu en in de toekomst.

 

 

"Het was een hele Eye-opener om te ontdekken dat de boosheid van onze Sara eigenlijk om mij en haar vader ging, onze manier van communiceren was niet gezond. Sara haar boosheid was de onze. 
Ja, ze is temperamentvol. Maar dat ben ik ook! Samen hebben we geleerd dit temperament om te zetten in kracht en hoe we samen kunnen praten, óók over frustraties maar dan op een manier die voor ons allemaal prettiger voelt. " 

 

"Ik voel me achteraf schuldig dat ik Sem met regelmaat een huilebalk heb   
 genoemd...Ik herinner me nog goed dat mijn eigen moeder dat ook deed terwijl ik me zo had voorgenomen dit nooit te doen. Ik weet nu dat ik dit met de beste bedoeling deed. Sem, maar ook ik en zijn zusje, zijn erg gevoelig en dat hoef ik niet langer af te keuren of sterker te maken. Gevoelig zijn is mooi! Dankjewel voor alle inzichten en tips om Sem te helpen zijn zoals hij is!

 

"We hebben vanaf zijn geboorte al gedoe gehad met betrekking tot eten! Borstvoeding lukte niet, flesvoeding moeizaam, fruithapjes was een gedoe. Van zijn 2e tot 4e ging het best wel goed. Rond Yarno zijn 5e verjaardag sloegen de problemen weer toe...Niet willen eten,niks lusten, altijd zeuren. Het zorgde voor veel spanning in huis. We hebben er beiden nooit bij  stil gestaan dat er iets onder zou zitten. Toen we er achter kwamen dat juist onze spanning ervoor zorgde dat Yarno  niet wilde eten waren we in eerste instantie verbaasd omdat we daar zelf nooit bij hadden
                                       stilgestaan. Behalve dat we tips kregen over hoe we op een positieve manier met voeding om
                                       kunnen gaan hebben ik en mijn vrouw geleerd hoe we spanning kunnen loslaten en hoe we meer
                                       kunnen vertrouwen op onze manier van opvoeden. De momenten aan tafel met z'n 3-tjes zijn 
                                       tegenwoordig een feest!"

 

 

 

* Wegens de privacy wetgeving zijn er fictieve namen gebruikt