De puberteit, een verwarrende periode waarin je jouw identiteit gaat leren ontdekken. Grenzen gaat opzoeken. Jezelf wilt afzetten en erbij wilt horen. Verantwoordelijkheid wilt dragen maar toch je ouders nodig hebt. Zelfstandig wilt zijn maar gevolgen niet altijd kunt overzien. Een lichaam dat verandert, hormonen die losslaan, seksualiteit gaat ontdekken. Keuzes moeten maken waar je misschien nog niet aan toe bent, roken of niet roken? Drinken of toch maar niet? Wat vinden mijn vrienden? 
Een periode waarin je nieuwe mogelijkheden leert kennen maar je niet bewust bent van de valkuilen.

Hoe ga je hier als puber mee om?
Hoe ga je hier als ouders mee om?

Een ontwikkelingsfase waar je tegen zoveel verandering aanloopt, je aan moet passen maar tegelijkertijd je eigen weg wilt gaan.
Het leven kent tegenslagen en ervaringen die juist tijdens de puberteit extra veel van jou vragen. Denk daarbij aan scheiding, verhuizing, overlijden van een dierbare, pesten of gepest worden. Maar ook de verandering in hormoonhuishouding en de fysieke veranderingen kunnen voor worstelingen in jouzelf zorgen. Je hebt er geen vat op, maar toch gebeurt het. 
Als Pubercoach help ik jou duidelijkheid te scheppen in deze verwarrende fase. We bekijken samen waar je mee worstelt. We gaan opzoek naar een behandelplan wat bij jou past. We betrekken jouw ouders erbij door hun een kijkje te laten nemen in wat jou ondersteunt om een sterk jong mens te worden.

Niet alleen voor jou, de puber, is dit een verwarrende fase. Voor ouders geldt dit ook. Langzaam je kind zien veranderen in een opstandig en soms rebels kind. Soms slaat de twijfel toe. 'Doe ik het wel goed?'.
Ik ben van mening dat zolang je je best doet met de kennis en ervaringen die je op dat moment bezit, doe je je beste best!
Ik kan jullie helpen inzicht te geven in de werking van het brein van de puber. Wat is een realistische verantwoordelijkheid voor jullie puber. Wat zijn gezonde grenzen en hoe kunnen jullie ouders de behoefte van jullie zoon of dochter het beste ondersteunen?