De puberteit. Een verwarrende periode waarin je jouw identiteit gaat leren ontdekken, grenzen gaat opzoeken, jezelf wilt afzetten en erbij wilt horen, verantwoordelijkheid wilt dragen maar toch je ouders nodig hebt, zelfstandig wilt zijn maar gevolgen niet altijd kunt overzien, een lichaam dat verandert, hormonen die losslaan, keuzes moeten maken waar je misschien nog niet aan toe bent, roken of niet roken?drinken of toch maar niet? Wat vinden mijn vrienden? 
Een periode waarin je nieuwe mogelijkheden leert kennen maar je niet bewust bent van de valkuilen en gevaren.
Hoe ga je hiermee om?
Hoe ga je hier als ouders mee om?

 

  • Wat wil het gedrag ons vertellen?

Hoewel bepaald gedrag en specifieke eigenschappen bij de puberteit horen is het toch belangrijk te onderzoeken wat de boodschap van dit gedrag is. Inzicht krijgen in gedrag kan helpen in het leren begrijpen van de puber.

 

  • Wat heb jij nodig?

Begeleiding voor ouders en de puber met betrekking tot het leren omgaan de specifieke gedragingen en kenmerken        van de puberteit.
Wat is mijn identiteit? Wat is mijn rol in mijn vriendengroep? Waarom zijn er grenzen? Wat is mijn eigen             
verantwoordelijkheid en kan ik die dragen? Wat is de rol van je ouders?


  • Wie ben jij?

De functie van de puberteit is te ontdekken wie je wilt zijn. Door grenzen op te zoeken en er soms over heen te gaan onderzoek je in feite wie je wel bent en wie je niet bent.
Samen kunnen we op zoek gaan naar wat jou uniek maakt. Welke talenten en kernmerken horen daarbij en hoe kun je deze inzetten in jouw eigen voordeel?

 

  • Wat is belangrijk?

Bespreekbaar maken van en inzicht geven over de gevaren en valkuilen van de puberteit zijn (Cyberpesten, invloed          van het IPhone tijdperk, drugs, alcohol en seksualiteit).