Laag voor laag word je als mens gevormd. Vanaf je verwekking, je geboorte, je gezin van herkomst, de waarden en normen, de patronen en bijbehorende strategieën. Ingrijpende gebeurtenissen, ervaringen, levensfasen. Dit word jouw identiteit, maar is dit ook wie je bent? 
Wanneer je een klacht ontwikkeld of het gevoel hebt vast te lopen dan is dit niet opeens. Meestal is deze klacht gaande weg ontstaan , langzaam opgebouwd. Je wilt je weer lekker voelen, goed in je vel zitten dus je steekt heel veel energie in het oplossen van de klacht. 

Wat zou er ontstaan wanneer je op zoek gaat naar de oorsprong van de klacht?

 

 • Wat wil de hulpvraag ons zeggen?

       Waarom krijg je een burn-out?
       Waardoor ervaar je een wig tussen jou en je partner?
       Waarom blijven die depressieve gevoelens terugkomen?
       Waarvan kreeg jij de overtuiging niet goed genoeg te zijn?
       Wat zit eronder? Wat wil jouw hulpvraag ons nou echt vertellen?
       
      

 • Wat heb jij nodig?
  Welk traject past bij jou zodat jij daadwerkelijk gaat ervaren dat er iets gaat veranderen? Waar voel jij je prettig bij?Welk tempo hoort daarbij?
  Elke mens is uniek. Elke hulpvraag is uniek. Elk traject is uniek.

 

 • Wie ben jij?
  Wat maakt jou tot wie je bent? Welke eigenschappen en talenten horen daarbij en hoe kun je deze gaan gebruiken om te groeien?
  Ontdek jouw Schatkist, word wie je bent!

 

 

 

Nel 36 jaar " Sinds de geboorte van mijn dochter 3 jaar geleden had ik depressieve gevoelens. Kort na de geboorte ben ik  op aanraden van mijn huisarts onder behandeling van een psycholoog gekomen voor wat een postnatale depressie bleek te zijn. Ik heb er veel aan gehad en methodes geleerd om er mee om te gaan. Helemaal gelukkig ben ik echter niet meer geworden, een leegte bleef ik houden. Ik vond dit erg raar want ik had eindelijk dat waar ik het meeste naar had verlangt, een kindje.
Omdat het niet zo in mijn aard zit om hulp te zoeken bleef het sluimeren totdat een vriendin mij verwees naar Praktijk de Schatkist. Ik werd hartelijk ontvangen en ik voelde me begrepen in mijn gevoel en onzekerheden.
Willeke wist mij te vertellen over de leegte die ik onbewust heb ervaren voor het moederschap en de leegte die ik wederom voelde na de geboorte van onze dochter al veel vroeger is ontstaan. Door middel van een familieopstelling heeft zij mij laten voelen en (h)erkennen waar de leegte oorspronkelijk is ontstaan. Best emotioneel om te ontdekken maar ergens voelde het ook bekend. Ik heb ontdekt dat ik mijzelf alles kan geven wat ik mis en nodig heb , zelfs een invulling van die leegte!

Tom 47 jaar “Ik merkte dat ik na 23 jaar bij hetzelfde bedrijf het wel gezien had. Ik had er geen plezier meer in. Wat ik wel wou wist ik ook niet. Ik ben in dit werk gerold door mijn vader..Ik wilde graag ontdekken wat IK wil!”

Via mijn vrouw kwam ik bij Praktijk de Schatkist, alhoewel ik het best een stap vond om te zetten, ben ik blij dat ik het gedaan heb. Ik weet veel duidelijker wat ik wil en vooral wat ik niet meer wil. Ik ben nog niet waar ik wil komen maar ik zit absoluut op de goede weg!

Sanne 28 jaar "Er ging een wereld voor me open! Veel kwartjes vielen! Opeens begreep ik waarom ik keer op keer dezelfde partners aantrok. Ik belde Willeke op met de vraag 'Waarom word ik verliefd op verkeerde mannen?', we hebben er hard om gelachen en natuurlijk kreeg ik daar geen eenduidig antwoord op. Wel werd mij duidelijk hoe ik zelf in relaties stond en dat door een andere plek in te nemen ik andere mogelijkheden aan zou trekken. Heel fijn om te ontdekken dat ik zelf invloed heb op de uitkomst".

 

 

* Wegens de privacy wetgeving zijn er fictieve namen gebruikt