Werkwijze

Wie ben jij?

Onze eerste ontmoeting is het kennismakingsgesprek. Laagdrempelig en zonder verplichtingen met elkaar in gesprek, elkaar aftasten.
Wie ben jij? Wat heb jij nodig? Wat kan ik jou bieden?
Om samen aan de slag te kunnen gaan is er een basis van vertrouwen en veiligheid nodig. Je wilt je op je gemak voelen! Een kennismakingsgesprek is er ook om vragen te stellen en eventuele twijfels te bespreken die jou mogelijk in de weg staan om een verdere afspraak te plannen.
Bij kinderen komen beiden of één van de ouder(s) / verzorger(s) mee naar zowel het kennismakingsgesprek als de vervolgafspraken. Vanaf 16 jaar mag dit ook zonder begeleiding, al verschilt dit per hulpvraag.

Mocht jij een goed gevoel hebben bij mij en mijn werkwijze dan ben je meer dan welkom een consult te plannen. Tijdens het eerste consult bespreken we uitgebreid de hulpvraag en maken we samen een behandelplan wat bij jou past!


technieken

Tafelopstellingen

Het doel van een tafelopstelling is de vraag in je hoofd of datgene waar je het moeilijk mee hebt beeldend te maken door middel van houten poppetjes en ander visueel materiaal. Een opstelling creëert een bepaalde afstand waardoor het benoemen van kwetsbare onderwerpen laagdrempeliger wordt en het maakt het mogelijk vanaf de zijlijn naar jezelf te kijken.  In principe kun je elke hulpvraag via een tafelopstelling onderzoeken. Zelfs een fysieke klacht, een verlangen of een wenselijke situatie. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat beelden dieper doorwerken in het onderbewustzijn waardoor er sneller beweging ontstaat in bepaalde gestagneerde processen. 

"Samen maken we jouw verhaal compleet!"

 

In de praktijk zie ik vaak dat een tafelopstelling kinderen en jongeren helpt datgene te vertellen waar woorden de lading niet dekken of wanneer het moeilijk is bepaalde zaken uit te spreken. Maar ook gaat het soms om een vaag gevoel dat simpleweg niet te verwoorden is. Samen maken we het verhaal compleet en zichtbaar door poppetjes te kiezen en ze zo te plaatsen totdat het uiterlijke beeld klopt met het innerlijke plaatje. Met een tafelopstelling kun je o.a. in beeld brengen waar bepaald gedrag vandaan komt of waar een hulpvraag is ontstaan.
Want alles heeft een oorsprong!

1 op 1 opstellingen 

Iedereen loopt weleens vast!

Vraag jij je dit af:
- Waarom loop ik steeds tegen hetzelfde aan?
- Waarom altijd die conflicten in mijn leven?
- Waarom trek ik dezelfde soort partners aan?                                                   
- Waarom vind ik niet die ene leuke baan?
- Waarom kan ik iets niet ontvangen?
- Wat zijn eigenlijk mijn ware behoeften?
- Wat is mijn diepste verlangen?
Misschien is een 1 op 1 opstelling dan iets voor jou!
Een opstelling geeft jou inzicht en beweging in iets wat soms volledig vastgelopen lijkt. Je gaat ervaren en herkennen wat de oorzaak is van terugkerende conflicten, stagnaties of relatiedynamieken.

 "De plek die je aanneemt bepaalt deels je gedrag"

Een 1 op 1 opstelling wordt – net zoals een tafelopstelling of familieopstellingen – systemisch werk genoemd. We zijn allemaal deel van een systeem. Of het nu gaat om het gezin waarin je geboren werd, je huidige gezin of je werkomgeving. De plek die jij aannam/ aanneemt in dat systeem bepaalt deels je gedrag al ben je je dit misschien niet altijd bewust.
Tijdens een 1 op 1 opstelling onderzoeken we dit systeem en brengen we samen de patronen en het gedrag in kaart. Wat belemmert en wat ondersteunt?

 

Gesprekstherapie

Ik ga graag met je in gesprek! Inzicht krijgen in de relatie tussen je behoeften, je gevoel en je gedrag is vaak al zeer helpend. Bewust leren begrijpen waar je hulpvraag is ontstaan maar ook te leren ontdekken wat je nodig om je fijner te kunnen voelen. Vaak gaan de gesprekken samen met een tafelopstelling of een andere creatieve werkvorm / coachtool. 
Bij een hulpvraag van het jonge kind voer ik de gesprekken voornameljk met de ouder(s)/ verzorger(s) terwijl het kind speelt of kleurt en ik haar/hem observeer. 


Innerlijk kind therapie

Ieder mens heeft een innerlijk kind. Het is namelijk de jongere versie van jezelf.
Innerlijke kind therapie is erop gericht om blokkades of problemen vanuit het heden aan te pakken door terug te gaan naar de kindertijd of door te kijken naar de wonden van je innerlijk kind. Ervaringen vanuit de kindertijd vormen ons tot wie we nu zijn. Zo nemen we ook negatieve geloofsovertuigingen, trauma’s, spanningen, tekorten van basisbehoeften mee naar het heden. We maken bepaalde patronen eigen of gaan leven vanuit een overlevingsstrategie , iets wat uiteindelijk belemmerend kan zijn in relaties tussen partners of kinderen en ouders. Of men ontwikkeld bepaalde psychosomatische klachten.
Innerlijk kind therapie zorgt ervoor dat een bepaald patroon , gedrag of trauma niet doorgegeven hoeft te worden naar de volgende generatie. Door te werken met het innerlijke kind van de ouders onstaat er beweging in de hulpvraag van het kind.


E.E.N.® Therapie

Een eclectische manier van werken waarbij vanuit de holistische visie wordt gekeken naar de hulpvraag. Er is een samenhang tussen je lichaam, je hoofd en je omgeving.

Lichaamsgerichte (trauma) therapie en psychosociale begeleiding. Ter ondersteuning van de behandeling maak ik gebruik van E.E.N.®️ Energetica, Bach bloesem therapie en Fox Mountain remedies. Dit zijn druppels die een steuntje in de rug zijn wanneer je aan de slag gaat met je hulpvraag.

 


Hulpvragen

Waar kan ik jou mee helpen?

 • Weinig zelfvertrouwen of faalangst
 • Vermoeidheid, lusteloosheid
 • Burn-out gerelateerde klachten
 • Psychosomatische klachten
 • Piekeren en tobben
 • Schuld- en schaamtegevoel
 • Controle gedrag, vermijdingsgedrag
 • Overgevoeligheid, gevoelloosheid
 • Slaapproblemen 
 • Spanning - en stressklachten 
 • Trauma gerelateerde klachten
 • Boosheid en frustratie 
 • Isoleren of terugtrekken 
 • Aanpassingsgedrag of vluchtgedrag
 • Verlatingsangst
 • Heimwee
 • Angsten en depressieve gevoelens
 • Concentratieproblemen
 • HSP of hyperalertheid
 • Plas- en poepproblematiek
 • Voedingsproblematiek
 • Identiteitsproblematiek
 • Hechtingsproblematiek
 • Problemen rondom echtscheiding en dood
 • Conflictsituaties binnen het gezin of in de relationaire sfeer