Systemisch coachen is een werkwijze om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem,  welk systeem dan ook (gezin, relatie, team). En je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Het geeft inzicht in de plek die je innam als kind, welke mechanismes en patronen je je hierdoor eigen maakte en welke familiepatronen hierbij horen. Maar welke deelpersoonlijkheden overactief of onderactief zijn , wordt zichtbaar gemaakt . De kracht zit hem in het visueel maken van het innerlijke beeld of de hulpvraag. Zien van wat er gezien wilt worden is al helend op zich! In de verwerking van trauma, scheiding of rouw brengt een opstelling inzicht en verlichting.

Om een systeem inzichtelijk te krijgen doe ik samen met de cliënt meestal een individuele tafelopstelling. Je kunt hiervoor gebruik maken van bijvoorbeeld Playmobil poppetjes. Ik gebruik 'de kleurrijke familie'. Houten poppetjes met allemaal een ander kleurtje. 3 generaties, mannelijk en vrouwelijk. En de Beeldkracht ®️ methodiek om de deelpersoonlijkheden zichtbaar te maken. 
In sommige situaties doe ik een fysieke opstelling door gebruik te maken van vloerankers. De vloerankers representeren de overige gezinsleden. Met als doel jou in je eigen kracht te zetten. De voordelen hiervan zijn dat je letterlijk voelt wat er in je lichaam gebeurt wanneer je er voor kiest een andere plek in te nemen of wanneer je 'de ander op zijn plek zet'. 
Naast het feit dat familieopstellingen jou je eigen verleden, blokkades en patronen inzichtelijk helpen te maken ontstaat er energetisch een beweging in je systeem waardoor er blokkades los kunnen komen, of waardoor je merkt dat bepaalde 'problemen' lichter ervaren worden of zelfs verdwijnen uit je leven.
De lichaamsgerichte therapie geeft mij de technieken om datgene wat loskomt bij een cliënt tijdens een systemische coach sessie middels het lichaam te helpen verwerken of los te laten.