Als systemisch coach bied ik Psychosociale begeleiding. Deze begeleiding is ervoor bedoeld om problemen samen met de cliënt op te lossen. Onder begeleiding zal je stap voor stap inzicht krijgen in jezelf en je hulpvraag. Daarna zullen we samen , de problemen verkennen en zoeken naar oorzaken en oplossingen.
Iedere systemisch coach heeft zo zijn eigen werkwijze, gesprekken, oefeningen en technieken om je te helpen.
Naast verschillende gesprekstechnieken, traumacoaching en NLP  maak ik in mijn praktijk veel gebruik van familieopstellingen.

Familieoptellingen is een werkwijze om inzicht te krijgen in jouw eigen plek binnen een systeem,  welk systeem dan ook (gezin, relatie, team). En je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Het geeft inzicht in de plek die je innam als kind, welke mechanismes en patronen je je hierdoor eigen maakte en welke familiepatronen hierbij horen. Welke deelpersoonlijkheden overactief of onder-actief zijn , alles mag er zijn en alles wordt zichtbaar gemaakt . 
De kracht zit hem in het visueel maken! Zien van wat er gezien wilt worden is al helend op zich! In mijn praktijkruimte doe ik in de vorm van tafelopstellingen. Je kunt hiervoor gebruik maken van bijvoorbeeld Playmobil poppetjes. Ik gebruik 'de kleurrijke familie', houten poppetjes met allemaal een ander kleurtje. 3 generaties, mannelijk en vrouwelijk. Sommige voorzien van bepaalde gezichtsuitdrukkingen of symbolen. Daarnaast maak ik gebruik van de Beeldkracht®️ methode en de Inner Active Cards®️ om o.a. bepaalde dynamieken verder uit te diepen.  Door contact te maken met wat je ziet krijg je toegang tot je gevoel. Daarnaast creëert beeld afstand, vanaf een afstand kun je anders kijken naar iets wat deel van jou is en geeft het jou de mogelijkheid regie te nemen in plaats van slachtoffer/dader te blijven.

Het doel van een opstelling is inzicht te krijgen in jezelf, je patronen en je mechanismes. Dit gebeurt doordat de verborgen dynamiek zichtbaar wordt. We worden allen geboren in een gezin. Elk gezin kent problematieken en ervaringen die ervoor zorgen dat je weg gaat van je prachtige Zelf en je gaat aanpassen door het ontwikkelingen van een karakterstructuur. Een karakterstructuur is een soort mechanisme wat het voor jou als kind mogelijk maakt jezelf staande te houden in de , op dat moment, moeilijke situatie. 

Het effect van een opstelling maakt trauma hanteerbaar en het geeft je handvatten om eigen verantwoordelijkheid te nemen over je leven. Het geeft je leiderschap over jezelf!
In verwerkingsprocessen zoals scheiding , rouw en burn-out brengt een opstelling inzicht en verlichting. 

Naast de tafelopstellingen heb jij misschien de behoefte om te voelen wat er zichtbaar gemaakt wordt. Wanneer deze behoefte aanwezig is, maak ik gebruik van een opstelling met vloerankers.  Met als doel jou in je eigen kracht te zetten en jou te laten ervaren dat je leiderschap kunt nemen over je eigen leven. 
Naast het feit dat familieopstellingen jou je eigen verleden, blokkades en patronen inzichtelijk helpen te maken ontstaat er energetisch een beweging in je systeem waardoor er blokkades los kunnen komen, of waardoor je merkt dat bepaalde 'problemen' lichter ervaren worden of zelfs verdwijnen uit je leven.
Naast het onderzoeken van je patronen of mechanismes kun je via een opstelling ook je verlangens of wensen zichtbaar maken en onderzoeken wat er voor jou nodig is om deze verlangens of wensen werkelijkheid te maken. Het doel hiervan is stappen te zetten in het verwezenlijken van je verlangens en behoeften.
Meestal ontstaat de manier van aanpak gedurende een sessie op een hele vloeiende manier.

Ook al zijn beide werkwijzen apart beschreven, ik werk complementair. Dat beteken dat de lichaamsgerichte werkvormen aangevuld en ondersteund worden met systemische coaching. Dit biedt de mogelijkheid om aansluitend de emotionele - sociale aspecten van een hulpvraag te onderzoeken en te begeleiden.