Werkwijze

 

Praktijk de Schatkist

legt de focus op maatwerk door aan de slag te gaan in het ontdekken van het ontstaan en de betekenis van de hulpvraag. Om vervolgens op zoek te gaan naar wat het specifieke individu nodig heeft om de hulpvraag zo goed mogelijk te kunnen behandelen, ondersteunen en begeleiden.

Daarbij worden altijd dezelfde richtlijnen gebruikt:

 

1. Wie ben jij?

Wat speelt er onder de waterlijn. Wat vertelt de hulpvraag ons? Wat betekent het gedrag wat we zien?  Wat ligt er ten grondslag aan bepaalde blokkades?  Wat heeft er voor gezorgd dat je juist nu stagneert? 

 

2. Wat heb jij nodig?                                                         

Wat maakt jou uniek?                                                   
Over welke mooie eigenschappen en talenten bezit jij en welke struikelblokken liggen jou in de weg? Begeleiding, behandeling, tips en tools zijn specifiek afgestemd en gericht op het individu.
Hoe kun je jouw struikelblokken veranderen in hulpbronnen?

 

3. Wat heeft het systeem nodig?

Wat zegt de hulpvraag over het systeem waarvan je deel uitmaakt? Wat is er nodig om ervoor te zorgen dat er balans kan ontstaan binnen de dynamiek van het gezin of een relatie.
Dit geldt ook voor de volwassenen die mijn praktijk bezoeken. Ook al staan we op eigen benen de situatie waarin je opgegroeid bent is vormend voor wie je bent als volwassene. In relaties, werk en in je rol als ouder.

 

Een integratieve werkwijze maakt het mogelijk de focus te kunnen leggen op het individu en een behandelplan op maat te ontwikkelen.
Geen hulpvraag is hetzelfde, geen mens is hetzelfde

Praktijk de Schatkist combineert Lichaamsgerichte en ervaringsgerichte werkvormen met complementaire methoden. 

 

Ontdek jouw Schatkist, word wie je bent!

 

 

Begeleiding en Coaching 

De vertaler van de hulpvraag. Onder elk gedrag zit een boodschap verscholen. De focus op het gedrag richten zorgt ervoor dat de daadwerkelijke noodkreet niet gehoord wordt.  We gaan kijken onder de waterlijn. Gedrag is 'slechts' een uiting van een onderliggende ervaring ( trauma) , een behoefte die niet ingevuld wordt, of een disbalans binnen het gezin of op school.

 

Iedereen heeft zijn eigen unieke talenten,eigenschappen en hulpbronnen, deze kun je ontdekken en in je voordeel gaan gebruiken wanneer je tegen bepaalde valkuilen of  blokkades aanloopt.
Het ontdekken van je eigen hulpbronnen en deze leren in te zetten in jouw voordeel geeft innerlijke kracht en stimuleert de zelfredzaamheid iets wat je meeneemt in jouw Schatkist!

Door middel van o.a NLP, (trauma en puber) coaching ,  lichaamsgerichte therapie, psycho-fysieke training, systeem- en opstellingswerk en een grote dosis creativiteit gaan we samen op reis.

 

 

 

 

E.E.N. ® Therapie

De rode draad van elk traject.

De betekenis van het woord eclectisch is “uit alle systemen het beste halen en er tevens de Eenheid in zien”. 

In de wereld zijn er drie geneeskundige systemen. De Oosterse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde en de Westerse reguliere geneeskunde en de natuurgeneeskunde.  Binnen de Registeropleiding E.E.N.® therapeut zijn al deze geneeskundige systemen verwerkt.

De Oosterse geneeskunde ziet de mens als bewustzijn. De wereld en de mensen zijn gematerialiseerd bewustzijn. Energie en materie zijn beide functies van bewustzijn. Lijden en ziekten zijn inherent aan het bestaan van de vorm. De oorzaak is gelegen in een persoonsgebonden oriëntatie in het bewustzijn. De therapie richt zich op de energie en de stof als een symptomatische -op menselijke maat gesneden- behandeling, terwijl de oorzaak wordt gezocht op het niveau van bewustzijn, het energetisch en fysieke lichaam. Er wordt gewerkt vanuit het chakrasysteem. Wanneer er een verstoring is in het lichaam kan men deze ook terugvinden op chakraniveau. Daarnaast worden er ter ondersteuning kruiden ingezet, die een sterke energetische werking hebben.

De Chinese geneeskunde

De traditionele Chinese geneeskunde is gericht op het energetisch/emotionele niveau. De behandeling is erop gericht energetische blokkades in het energiesysteem op te sporen en de energie te herstellen. De Chinese geneeskunde richt zich op het meridiaansysteem. Dit proces wordt ondersteund door middel van kruiden en acupunctuur. Met de begrippen yin en yang worden verstoringen in de dynamiek en de balans uitgedrukt (yin is te weinig en yang is te veel energie). De therapie is energetisch van aard, evenals de acupunctuur en de Chinese kruiden waarmee wordt gewerkt. Deze geneeskunde richt zich op het energetisch en fysiek lichaam.

De Westerse geneeskunde

De Westerse reguliere geneeskunde richt zich op het fysiek/lichamelijke niveau. Deze geneeskunde gaat ervan uit dat de mens is opgebouwd uit materie. De structuur van de ziekteleer gaat ervan uit dat, als men ziek is, men niet meer aan de norm voldoet. De therapie is er dan ook op gericht de norm weer zoveel mogelijk te bereiken. De behandeling is erop gericht blokkades in het lichaam op te sporen. De diagnose wordt meestal door onderzoek gesteld. Denk hierbij aan bloedonderzoek, röntgen, scan etc. De behandelwijze bestaat uit causaal gerichte therapie, ondersteunende therapie en preventie. De behandeling wordt ondersteund met reguliere geneesmiddelen.

De Westerse natuurgeneeskunde is een holistische geneeswijze, die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en ziel. De diagnose wordt gesteld via de kinesiologie, polsdiagnostiek, biotensor, pendel en anamnese. Binnen deze geneeskunde wordt er gebruik gemaakt van fytotherapie, homeopathie, Bachbloesemtherapie, orthomoleculaire therapie en lithotherapie en er wordt gewerkt met fijnstoffelijke energetische middelen. De behandeling is vaak energetisch van aard, zoals aurahealing, magnetiseren, Egypteng healing enz. De therapie bestaat uit het behandelen van voedingsintoleranties, drainageproblemen, fysieke verstoringen en toxinebelasting. Verder wordt er gewerkt met de kracht van vergeving, regressie- en reïncarnatietherapie, psychotherapie, ankhtherapie, ademhalingstherapie, reflexzonetherapie, klierkunde en numerologie. 

Bron : Insituut E.E.N.®️ 


Ik vind het belangrijk dat jij je als cliënt vertrouwd voelt bij mij als therapeut. Hebben we een klik en voel jij je prettig bij mijn manier van werken? Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek en ontdek of ik degene ben die jou verder helpt!

Klachten en hulpvragen die ik met enige regelmaat tegenkom bij mijn cliënten jong en oud:
 * Hooggevoeligheid 
 * Verwarring over identiteit of levensinvulling
 * (Heftige) boosheid en verdriet 
 * Gebrek aan zelfvertrouwen  
 * Negatief zelfbeeld
 * Depressieve gevoelens
 * Burn-out
 * Rouwverwerking / traumaverwerking 
 * Concentratie problemen
 * Angsten, fobieën en dwang     
                                     
 * Faalangst 
 * Heimwee
 * Overmatig piekeren en zorgen maken   

 * Fysieke klachten zonder duidelijke oorzaak zoals     maagpijn, hoofdpijn, huidproblemen, allergieën,  menstruatie of vruchtbaarheidsproblemen, etc.

Let op! Ik ben geen arts. In het geval van fysieke klachten zal ik je eerst doorverwijzen naar een huisarts.