Bert Hellinger ontwikkelde de inmiddels welbekende familieopstellingen. Opstellingen maken een verbindend veld voelbaar en ervaarbaar. Mensen die jou nog nooit hebben ontmoet kunnen haarfijn de diepere dynamiek weerspiegelen van jouw situatie thuis of op het werk. Dit geeft opstellingen hun wonderlijke en ook werkzame naam. Of het gaat om relatieproblematiek, identiteitsproblematiek of trauma, een familieopstelling geeft inzicht in de verborgen dynamiek door deze zichtbaar te maken. Vanuit het hier en nu is het mogelijkheid andere keuzes te maken, te helen en leiderschap te leren nemen over jezelf en je lichaam.
Familieopstellingen is een werkwijze die inzicht geeft in de verborgen dynamieken van een familiesysteem. Zonder dat we het ons bewust zijn heeft het gezin waarin we worden geboren impact op hoe we later in het leven staan. Je kent wel de opmerking 'Jeetje..ik ben net zo als mijn moeder geworden, terwijl ik het anders wil!'. of 'Ik trek steeds dezelfde relaties aan...Hoe kan dat toch?'. Misschien zie je de patronen nog niet maar merk je wel dat welke hulpbron je ook inschakelt je steeds weer op datzelfde punt terecht komt. Of ervaar je een gevoel van niet op je plek te zijn en wil je weten wat daaraan ten grondslag ligt.
Misschien zie je jezelf terug in je kinderen en reageer je precies zoals je vader deed, of je het nou wilt of niet.

Tijdens een familieopstelling kun je iedere vraag stellen die jou bezig houdt!
Je 'echte' familie is er niet bij aanwezig. Representanten ( de overige deelnemers van de opstelling) fungeren als jouw ouders, broer(s), zus(sen) en grootouders.

Reactie van een vraagsteller:
'inzicht krijgen in de relatie tussen vroeger en nu helpt mij begrijpen waarom ik zoveel verantwoordelijkheid op mijn schouders neem. Méér dan ik kan dragen. Tijdens de opstelling heb ik onder begeleiding van Willeke deze draaglast teruggeven aan mijn moeder. Willeke liet mij ervaren dat het oké was om dit terug te geven. Ooit ging ik als kind deze last dragen maar als volwassene hoeft dit niet meer. Ik ben inmiddels 68 jaar en het is een geschenk om mij dit nu nog bewust te worden. De opstelling heeft eraan bij gedragen dat ik meer zelfvertrouwen ervaar en duidelijker en gemakkelijker mijn grenzen aan kan geven.'

 

Waar en wanneer?

Locatie: Zorgboerderij Bosser-Marten Heide 23 6093 PA Heythuysen
Zondag 27-9-2020 10:00-12:00 GEANNULEERD wegens te weinig deelnemers.
Zondag 25-10-2020 10:00-12:00
Zondag 22-11-2020 10:00-12:00
Zondag 20-12-2020 10:00-12:00

Jouw investering

Vraagsteller :    € 45,- p.p.  (2 per ochtend)
Representant : € 25,- p.p. 
(Ben je nog niet bekend met familieopstellingen of vind je het spannend om een eigen vraag in te brengen? Als representant kun je vanaf de zijlijn meekijken én heb je een waardevol aandeel in het proces van de vraagsteller).

Voor meer interesse of opgave deelname vraag ik je contact op te nemen via het contactformulier. https://www.praktijkdeschatkist.com/contact-en-tarieven/contact